عوامل موفقیت مشترک در مدیریت پروژه های کار و زندگی

عوامل موفقیت مشترک

همانگونه که قبلا هم گفته شد، با بهره‌‏گیری از اصول اصلی مدیریت پروژه و ساده سازی آنها، در تمام جنبه‌‏های زندگی می‏توان از آنها بهره برد. درواقع علاوه بر اینکه شما در محیط کار خود با انواع پروژه ها سروکار دارید، می توانید امور زندگی خود را نیز تبدیل به پروژه های مستقل نموده و آنها را با کمک اصول و ابزار مدیریت پروژه برنامه ریزی و کنترل نمایید.

حال سوال میلیون دلاری که می توان پرسید این است که چه عواملی در موفقیت پروژه های زندگیمان شامل پروژه های کاری و پروژه های زندگی شخصی موثر هستند.

عوامل اصلی موفقیت در پروژه های زندگی:

از مهم ترین عواملی که در موفقیت بیشتر پروژه موثر هستند، به طور خلاصه می توان به عوامل ذیل اشاره نمود:

  1. تمرکز:

    شاید یکی از مهمترین عوامل، بحث تمرکز بر یک فعالیت در یک بازه زمانی باشد. اینکه انتظار داشته باشیم در لحظه چندین کار را انجام دهیم آن هم با بهترین کیفیت، انتظاری بیهوده و اتلافگر است. داشتن این توانایی که بتوانیم بین پروژه های خود، زمان و انرژی متعادل برقرار کنیم، نعمتی بزرگی است که با تمرین و تکرار بدست خواهد آمد. در آینده نزدیک در خصوص بحث تمرکز نکات بیشتری خواهیم گفت.

  2. هدف گذاری و برنامه ریزی:

    در هر سطحی از زندگی و کار نیاز است تا ابتدا اهداف را مشخص و مکتوب نمود و بر اساس آنها برنامه ریزی صورت پذیرد.

  3. اولویت بندی:

    بسیار مهم هست که بین پروژه هایمان بر اساس اهداف و استراتژی که در زندگی داریم اولویت بندی نموده و پس از آن بین فعالیتهایی که باید در هر روز انجام دهیم هم اولویت بندی نموده و بر اساس آن To Do List تهیه کرده و مبنای عملکرد خود قرار دهیم.

  4. انعطاف پذیری:

    داشتن انعطاف در تغییر در اهداف و اولیتها، زمانبندی‏ها، تعاملات و … کمک بسیار زیادی در موفقیت نهایی در پروژه های زندگیمان خواهد نمود.

  5. سیستم سازی:

    اینکه بتوانیم برای تمام جنبه های زندگی خود سیستم داشته باشیم و سیستمی فکر کنیم، به عنوان مثال یکی از مهم ترین و مفید ترین سیستم سازی ها می توان به ساخت فایلهای ویدئویی آموزشی از کارهایی که می خواهیم به عنوان مدیر پروژه به اعضای تیم خود تفویض کنیم، اشاره نمود.

  6. یادگیری مستمر:

    قطعا زیاد شنیده اید که این دوره، دوره سازمانهای یادگیرنده و افراد اهل یادگیری و آموزش است. اگر اهل یادگیری باشید و یادگرفتن را به عنوان یک مهارت پذیرفته باشید، همواره و در هر شرایطی به موفیقت نزدیک خواهید بود

  7. داشتن ذهنیت و باورهای مثبت:

    خوشبین بودن و مثبت گرایی نه تنها باعث سلامت جسم و روح انسان می‏گردد بلکه انرژی مضاعف و حسی عالی به انسان منتقل نموده و احتمال موفقیت در پروژه‏ها را بیشتر می‏نماید

  8. مشورت با افراد صاحب صلاحیت و استفاده از درس آموخته‏‌های پروژه های خود و دیگران:

    تردید نکنید که همواره در پروژه های زندگی خود نیاز به کمک فکری بقیه داریم و از آن مهمتر استفاده از درس آموخته های پروژه های مشابهی است که قبلا خود انجام داده ایم یا سارین انجام داده اند. پس بسیار مهم است که همواره در پروژه های خود، درس آموخته‏ های خود را مکتوب نماییم.

  9. مدیریت ریسک:

    خیلی ساده یعنی اینکه بتوانم عوامل احتمالی که ممکن است در پروژه ما باعث خلل یا حتی شکست شوند و یا ممکن است فرصتهایی جدیدی را ایجاد نمایند، پیش بینی و برای آنها در صورت وقوع برنامه ریزی نماییم. البته مدیریت ریسک خود دنیایی بزرگ است و در آینده خیلی بیشتر به آن خواهیم پرداخت

  10. پذیرش شکست:

    بپذیریم که شکستها هم جزیی از زندگی کاری و شخصی ماست و البته جزیی از موفقیت ما. درواقع تا شکستهای بزرگ و کوچک پیش نیاید و از آنها نیاموزیم خیلی چیزها را نخواهیم آموخت پس نباید از شکست ترسید و باید آن را  به عنوان بخشی از زندگی پذیرفت.

سخن پایانی

اصول بیان شده بسیار موجز و کلی به عنوان مهمترین عواملی که در موفقیت پروژه های زندگی ما می تواند موثر باشد مطرح گردید. البته که عوامل بسیار دیگری نیز در موفقیت موثر است که با مطالعه بیشتر و کسب تجربه در انواع پروژه ها می توان آنها شناخت و از آنها بهره برد.

دیدگاهتان را بنویسید