اهمیت پرسونال برندینگ

اهمیت-پرسونال

اهمیت پرسونال برندینگ در پروژه ‏های کار و زندگی

حتما شما هم در تیمهای پروژه های کاری یا حتی در نزدیکان و دوستان خود افرادی را می‏شناسید که به لحاظ رفتاری و شخصیتی کمی متفاوت از بقیه افراد هستند و تکیه کلامها، رفتارها و …. منحصر به فرد خود را دارند که شما اغلب آنها ار بر اساس همین مشخصه‏ ها به یاد می‏آورید. بسیاری از اوقات همین مشخصه‏ ها و تفاوتهاست که باعث ارتباط بهتر و یا تاثیرگذاری بیشتر در امور کاری یا حتی زندگی شخصی می‏گردد.

درواقع اگر بتوانید به گونه ‏ای شخصیت خود را ارتقا دهید که افراد شما را با خصوصیات خاصی به خاطر بیاورند که منحصر به شماست، برای خود یک برند شخصی خاص خود ایجاد کرده‏ اید که شما را از بقیه افراد متمایز می‏کند و حتی تبدیل به مزیتهای اصلی شما می‏گردد.

در ادامه کمی بیشتر به این موضوع و نحوه ایجاد برند شخصی در افراد می‏پردازیم

منظور از برندینگ شخصی چیست؟

یکی از دوستان جوان خود را در نظر بگیرید که یک برنامه نویس به روز است و همواره دوست دارد هودی‏های ناک بر تن کند، ادکلنی خاصی می‏زند، موهای همیشه کوتاه و شلوار جین بر تن می‏کند و بسیار پر انرژی و فعال است و همیشه خیلی سریع و با صدای بلند صحبت می‏کند، و ….
حال اگر مثلا در یک مهمانی شما او را با کت و شلواری رسمی ببینید با موهای بلند که خیلی آرام در گوشه‏ای نشسته کمی تعجب خواهید کرد، چرا که همواره او را به شکل و شمایل دیگری دیده اید و درواقع شمایل جدید او در این مهمانی با برندی که قبلا برای خود ساخته را کمی متفاوت می‏بینید.

درواقع، آدمها هم شبیه به شرکت‌های بزرگ، برای خود برندی دارند که دیگران بیش از خود آنها به آن توجه می‏‌کنند؛ اگر به برندینگ خود توجه نکنیم و آن را خوب پرورش ندهیم ممکن است از اعتبار ما در جمعهای مختلف کاری و غیر کاری کاسته شود.
پس بهتر است زین پس بیشتر به رفتارها، پوشش، تکیه کلامها، عملکرد و … خود توجه داشته باشیم و به این موضوع فکر کنیم که دوست داریم دیگران با چه شخصیت و رفتاری ما را به یاد آورند و از ما یاد کنند.

آدمها متفاوت هستند و قطعا می توان به تعداد تک تک آدمهای دنیا برندهای مختلف داشت و قطعا همه آنها هم می‏تواند محترم باشد ولی مهم این است که ما خودمان بتوانیم برند مورد علاقه خودمان را برای خودمان ایجاد کنیم و البته آن را حفظ کنیم.

شاید فکر کنید که خوانندگان و بازیگران و خلاصه سلبریتی‏ها بیشتر به موضوع پرسونال برندینگ و بهبود آن نیازمند هستند ولی باید بدانید که تک تک آدمها در هر موقعیت و کاری که باشند نیاز دارند تا برند مناسبی برای خود طراحی و از آن نگهداری کنند تا زندگی موفقتر و تعاملات بهتری را تجربه نمایند.

پرسونال برندینگ شامل چه مواردی می‏شود:

اهم مواردی که برند شخصی شما را می‏سازد شامل:

پوشش و ظاهر:

اینکه اصولا خیلی رسمی لباس می‏پوشید یا ترجیجتان بر این است تا تیپ کژوال داشته باشید و یا اینکه مدتها در محیط کار خود یک لباس را می‏پوشید و یا هر روز یک لباس جدید، یا اینکه برندپوش هستید و یا از لباسهای غیر برند استفاده می‏کنید به نوعی بخشی از برند شخصی شما را می‏سازد.
موضوع مهم این است که استایل شما هر کدام از این موارد باشد، لزوما مزیت خاصی محسوب نمی‏گردد و ممکن است باعث جذب افراد مختلفی که نوع استایل شما را تحسین می‏کنند شود، ولی بسیار مهم است که به نوع پوشش خود و تمیز بودن آن و نظافت شخصی خود اهمیت ویژه‏ای دهیم و بدانیم که در تعاملات و جذب افراد مختلف زندگی خود تاثیرگذار خوهد بود.

البته این را هم باید در نظر گرفت که برخی محافل مانند برخی محیط های کاری خاص می‏طلبد که از استایل رسمی و مثلا کت و شلوار یا لباس فرم استفاده گردد که قطعا تبعیت از قوانین رسمی یک الزام است حتی اگر با استایل ما همخوانی نداشته باشد.

کلام و زبان بدن:

نحوه گفتار، اینکه شمرده صحبت می‏نمایید یا خیلی سریع، اینکه از واژه های رسمی استفاده می‏نمایید و یا عادی و محاوره گونه و حرکات دستها و حالات صورت شما و سایر جنبه‏ های زبان بدن، همگی در ساخت برند شخصی شما موثر هستند

شخصیت و افکار:

درونگرا یا برونگرا بودن، اینکه ترجیح می‏دهید صرفا با افراد خاصی هم کلام شوید و یا به راحتی با هر نوع شخصیتی توان گفنگو دارید، اینکه چگونه جهان‏بینی دارید و چقدر پذیرش نقد و افکار متفاوت از خود را دارید و  …. همگی به نوعی بخشی از برند شما را تشکیل می‏دهد

مهارت‌ها و کیفیت ارائه خدمات:

در هر شغل و حرفه ‏ای که هستید، اینکه در محیط کاری و در تیمهای پروژه، شما را با چه مهارتهایی می‏شناسند و اینکه چقدر متعهد به ارائه کار با کیفیت هستید و چقدر می‏توانید مشتری خود را راضی نگه دارید، بخش مهم برند شخصی شما را می‏سازد.

نکات مهم در ایجاد پرسونال برندینگ مناسب از خود:

1.انتخاب الگوهای مناسب در زندگی کاری و شخصی خود:

در هر حرفه ‏ای که هستید، بر اساس اهداف خود، سعی کنید افراد برجسته و توانمند حوزه کاری خود را شناخته و مهارتهای برجسته آنها را شناسایی نموده و خود را در آن زمینه تقویت نمایید.

همچنین در زندگی شخصی خود نیز ممکن است بر اساس ارزشهای خود، پدر یا مادر یا برخی از اقوام یا دوستان خود را که شخصیت آنها را بیشتر می‏پسندید الگوی رفتاری خود قرار دهید. کلا ممکن است در زمینه‌‏های مختلف برای خود الگوهای مختلف انتخاب نمایید.
مثلا در بعد کاری دو نفر از بهتریهای حوزه کاری خود و در زندگی شخصی و مثلا از بعد خانواده دوستی عموی خود را الگو قرار داده و از بعد صبوری پدر خود را و ….

فراموش نکنید که انتخاب الگو به معنای تقلید کورکورانه نیست و مهمترین موضوع در بحث پرسونال برندینگ این است که  “خودتان باشید و ادا درنیاورید”

2.در نظر گرفتن مخاطبین خود در طراحی برند شخصی خود:

اینکه شما یک معلم هستید و بیشتر با بچه ها سر و کار دارید یا یک سخنران حرفه ‏ای هستید و برای مدیران یک مجموعه سخنرانی می‏کنید یا یک گرافیست یک شرکت صنعتی هستید و بیشتر با کارمندان و مهندسان آن شرکت سروکار دارید باعث می‏شود مخاطبین متفاوتی داشته باشید و همین موضوع باعث می‏شود که رفتار و تعاملات و … خود را بر اساس آن محیط منطبق نمایید.

3.معرفی مناسب در اینترنت و شبکه های اجتماعی:

پروفایل شما در شبکه‏ های اجتماعی مختلفی که در آن عضو هستید هم در معرفی برند شخصی شما بسیار حائز اهمیت است .

مخصوصا شبکه‏‌های اجتماعی کاری مانند لینکدین که نیاز است تا یک عکس رسمی تر و مرتبط به کار خود در آن آپلود نمایید و مهارتها و سابقه و البته مزیتهای اصلی خود را با دقت بیشتر و ذکر جزییات ثبت نمایید.

4.متخصص شوید:

مهم است که بتوانید در زمینه کاری خود آنقدر مهارت کسب کنید که تبدیل به یک متخصص حرفه ‏ای در آن شوید و مزیتهای رقابتی منحصر به خود را ایجاد نمایید که دیگران شما را به آن بشناسند.

5.افزایش مهارتهای تعاملی:

اگر بتوانید قدرت مذاکره و متقاعدسازی خود را افزایش دهید  و شبکه ارتباطی و دوستان بیشتری برای خود داشته باشید، احتمال اینکه آدمهای بیشتری شما و برند شخصی شما را بشناسند و در اولویت ارتباطات خود قرار دهند بیشتر خواهد بود.

برای همیشه باید حواستان به برند شخصی خود باشد

باز هم یادآوری می‏گردد که همه افراد محترم هستند و تفاوتهای شخصی افراد است که دنیا را جای زیبایی برای زندگی می‏نماید.
آنچه مهم است این است که بتوانیم بر اساس زندگی خود، محیطی که در آن زندگی می‏کنیم، علایق و سلایق خود بهترین برند شخصی خود را ایجاد نماییم و از آن محافظت کرده و در زمان‌های مناسب اصلاحات لازم در خصوص آن را داشته باشیم تا فردی موفق‌تر و مفیدتر و برجسته تر برای جامعه خود باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید